Aardappels

Micosat heeft een aantal producten speciaal voor de pootaardappel- en aardappelplant samen gesteld. Deze zorgen voor een optimale groei en weerstand tegen ziekten.

Micosat Seeds WP bestaat uit een selecte groep mycorryzae, schimmels en bacteriën die afgestemd zijn op de wortels van de aardappelplant. Eenmaal in de grond aangebracht, groeien de mycorrizae schimmels binnen ca. een week uit tot een kolonie. De endomycorrhiza dringt in de wortel en gaat met de plant een symbiose aan.

De wortelstructuur wordt aanzienlijk groter. De plant kan beter voedingstoffen opnemen, zoals stikstof, kalium en fosfor. Daarnaast onttrekt de plant efficiënter spoorelementen uit de bodem, zoals magnesium, koper, zink en ijzer. Dat resulteert uiteindelijk in een grotere plant en uniformiteit in het formaat van de aardappel.

Stappenplan voor het poten en de verzorging

 1. Poten met Micosat Seeds WP: In water opgelost of in poedervorm, 4 kilo per hectare. Zo dicht mogelijk of direct aanbrengen bij de pootaardappel. Met een granulaatstrooier kan Micosat F gebruikt worden, 12-15 kilo per hectare.
 2. Nadat het loof boven de grond uitkomt, starten met sproeien met Micosat TAB WP, per hectare 500 gram opgelost in water.
 3. Na 10-15 dagen, afhankelijk van de groeisnelheid en de weersomstandigheden, spuiten met Micosat VO12 WP, per hectare 500 gram opgelost in water.
 4. Herhaal dit door afwisselend elke 10-15 dagen Micosat TAB en Micosat VO12 te spuiten. Ook dit is afhankelijk van de groeisnelheid en weersomstandigheden. In totaal 4x Micosat TAB en 4x Micosat VO12.

Let op! Opgelost in water, separeert de drager van de micro-organismen. De dragers (wortelfragmenten) zakken naar de bodem. Tenzij de vloeistof constant in beweging wordt gehouden, blijft het goed in de oplossing. Spuitapparatuur: een minimale filterdoorlaat van 76um en een spuitnozzel van 100um. Vermijd bij het poten gebruik van chemische fungiciden. Vanaf stap 2 kan eventueel weer op conventionele bestrijding overgegaan worden. De Micro-organismen boven de grond worden dan echter wel gedood.

logo-micosat

Micosat Nederland importeert sinds 2010 de Micosat mycorrhizae producten vanuit de fabriek CCS in Italië. 

Micosat Nederland

 • Adres

  Energieweg 1C
  2421LM Nieuwkoop

 • E-mail

  info@micosat.nl

 • Telefoon

  06-57824702

Copyright © 2021 Micosat Nederland, All rights reserved.