Aardappels

Ons doel is aardappelen telen op een duurzame manier met een goede opbrengst, gezonde aardappels met een hoge voedingswaarde. Micosat F heeft een aantal producten speciaal voor de pootaardappels-, consumptie en zetmeelaardappels samen gesteld. Deze zorgen voor een goede beworteling optimale groei sterke plant en weerbaar tegen ziekten.

 

Micosat F bestaat uit een selecte groep mycorryzae, schimmels en bacteriën die afgestemd zijn op de wortels van de aardappelplant. Eenmaal in de grond bij het poten aangebracht, groeien de mycorrizae schimmels uit tot een kolonie. De endomycorrhiza dringt in de wortel en gaat met de plant een symbiose aan. De wortelstructuur wordt aanzienlijk vergroot en daardoor kan de plant beter voedingstoffen en water opnemen, zoals stikstof, calcium, kalium en fosfaat. Met name een hogere calcium waarde verbetert de voedingswaarde van de aardappel en verhoogt de houdbaarheid. Daarnaast onttrekt de plant efficiënter spoorelementen uit de bodem, zoals magnesium, koper, zink en ijzer. Dat resulteert uiteindelijk in een sterkere plant en uniformiteit in het formaat van de aardappel.

 

Het is belangrijk dat Micosat zo dicht mogelijk bij de pootaardappel in de veur wordt aangebracht. Afhankelijk van de beschikbare apparatuur leveren wij granulaat, wateroplosbaar poeder en vloeibare producten. Micosat F zijn Skal goedgekeurd en geschikt voor de gangbare, duurzame en biologische teelt.

 

Met ons team van onafhankelijke adviseurs bespreken we graag de mogelijkheden op uw bedrijf.

logo-micosat
Micosat Nederland staat voor een duurzame en biologische teelt. Met een team van onafhankelijke adviseurs helpen wij de land- en tuinbouw het gebruik van chemie te verminderen

Micosat Nederland

 • Adres

  Energieweg 1C
  2421LM Nieuwkoop

 • E-mail

  info@micosat.nl

 • Telefoon

  06-57824702

Copyright © 2021 Micosat Nederland, All rights reserved.