Fruitbomen

Mycorrhiza is een micro-organisme dat in de bodem samen met schimmels en bacteriën zorgt voor een optimaal bodemleven. Micosat bestaat uit een selecte groep endo- of ecto mycorrhizae, schimmels en bacteriën afgestemd op de wortels van de betreffende boom of plant.
De mycorrhizae-schimmels groeien, eenmaal in de grond aangebracht, binnen ongeveer een week uit tot een kolonie. De ecto-mycorrhizae blijven aan de buitenzijde van de wortels. De endo-mycorrhizae gaan uiteindelijk een symbiose aan met de wortel van de plant. Eenmaal binnengedrongen in de wortels van de gastplant helpt het de plant beter voedingstoffen op te nemen zoals stikstof, kalium en fosfor.

 

Daarnaast onttrekt de plant beter spoorelementen uit de bodem zoals magnesium, koper, zink en ijzer. De plant groeit beter en breidt het wortelgestel (Rhizosfeer) aanzienlijk uit waardoor nog meer voeding en water kunnen worden opgenomen.
De groei wordt gestimuleerd en dat resulteert uiteindelijk in een betere opbrengst – niet alleen van appelbomen, maar ook van peren-, pruimen- en kersenbomen enz.

 

Mycorrhizae samen met de goedaardige schimmels en bacteriën bouwen weerstand op tegen ziekten. De boom groeit beter en de kwaliteit van de vruchten neemt toe. Boven de grond bouwt het gewas meer weerstand op door te spuiten met in water opgeloste Micosat.

 

Micosat WP producten kunnen in water worden opgelost en op de bestaande producten gesproeid worden. Voor juiste doseringen in uw situatie contact opnemen met uw adviseur of Micosat Nederland.

 

Micosat MO Fruit  is een granulaat dat bij het planten bij de wortels wordt aangebracht. Met een dip-gel kunnen de wortels in de Micosat worden gedoopt.

logo-micosat

Micosat Nederland importeert sinds 2010 de Micosat mycorrhizae producten vanuit de fabriek CCS in Italië. 

Micosat Nederland

 • Adres

  Energieweg 1C
  2421LM Nieuwkoop

 • E-mail

  info@micosat.nl

 • Telefoon

  06-57824702

Copyright © 2021 Micosat Nederland, All rights reserved.