Uien

Mycorrhiza is een micro-organisme dat in de bodem samen met schimmels en bacteriën zorgt voor een optimaal bodemleven.

 

Micosat Seeds WP bestaat uit een selecte groep endo- of ecto-mycorrhizae, schimmels en bacteriën die afgestemd zijn op de wortels van de betreffende plant.
De mycorrhizae- schimmels groeien, eenmaal in de grond aangebracht, binnen ongeveer een week uit tot een kolonie. De endo-mycorrhiza gaat een symbiose aan met de wortel van de ui die gevormd wordt. Hoe dichter bij het zaad of het uitje, des te sneller komt de symbiose tot stand en gaat de mycorrhiza in de wortel van de plant.

 

De wortelstructuur van de ui wordt aanzienlijk groter waardoor de plant beter voedingstoffen kan opnemen zoals stikstof, kalium en fosfor. Daarnaast onttrekt de plant beter spoorelementen uit de bodem zoals magnesium, koper, zink en ijzer. Dat resulteert uiteindelijk in meer opbrengst. Micosat is 100% biologisch en zorgt er met een pakket nuttige schimmels en bacteriën voor dat het gewas tijdens de groeiperiode optimaal weerstand krijgt tegen ziekten.

Stappenplan

 1. Planten met Micosat Seeds WP. In water opgelost of in poedervorm (2 kilo per hectare). In water opgelost ca. 10-15 gram per liter. Sproei gericht op het zaad in de grond.
 2. Indien er geen watertank en sproei-installatie aanwezig is, kan ook gebruik worden gemaakt van Micosat F granulaat, verbruik is 12 kilo per hectare. Dit brengt u aan met een granulaatstrooier zo dicht mogelijk bij de plant-ui of zaad.  Maximaal 3 weken van te voren kan het granulaat ook in de geëgde bodem worden aangebracht.
 3. Door Micosat TAB WP te gebruiken wordt er bovengrond meer weerstand tegen ziekten opgebouwd. Totaal 4 kilo per hectare, het spuiten in 8 keer verdelen over het groeiseizoen. Dat is per spuitkeer 500 gram Micosat TAB WP in water opgelost. Om de 8-12 dagen of zoveel eerder of later, afhankelijk van de groei- en weersomstandigheden.
logo-micosat

Micosat Nederland importeert sinds 2010 de Micosat mycorrhizae producten vanuit de fabriek CCS in Italië. 

Micosat Nederland

 • Adres

  Energieweg 1C
  2421LM Nieuwkoop

 • E-mail

  info@micosat.nl

 • Telefoon

  06-57824702

Copyright © 2021 Micosat Nederland, All rights reserved.