Wijngaarden

Mycorrhiza is een micro-organisme dat in de bodem samen met schimmels en bacteriën zorgt voor een optimaal bodemleven. Micosat Grape bestaat uit een selecte groep mycorrhizae, schimmels en bacteriën die afgestemd zijn op de wortels van de wijnranken. De mycorrhizae schimmels groeien, eenmaal in de grond aangebracht, binnen ca. een week uit tot een kolonie. De endo-mycorrhiza gaat uiteindelijk een symbiose aan met de wortel van de plant. De wortelstructuur wordt aanzienlijk groter waardoor de plant beter voedingstoffen kan opnemen zoals stikstof, kalium en fosfor. Daarnaast onttrekt de plant beter spoorelementen uit de bodem zoals magnesium, koper, zink en ijzer. Dat resulteert uiteindelijk in meer opbrengst. Micosat is 100% biologisch en zorgt er met een pakket nuttige schimmels en bacteriën voor dat het gewas tijdens de groeiperiode optimaal weerstand krijgt tegen ziekten.

 

Stappenplan

 

 1. De dosering bedraagt ca. 20 kilo per hectare. De dosering bij het planten van nieuwe ranken is afhankelijk van de humusvorming van het organische materiaal in de bodem. Zie de tabel voor de dosering per afmeting van de rank. Voor reeds geplante ranken geldt een andere dosering, zie tabel.
 2. In het voorjaar is het gebruik van Micosat TAB PLUS opgelost in water spuiten om schimmelziekten te voorkomen. Dit wordt opgelost in water en de dosering is 1-2 kilo per hectare, uitgaande van 300 liter water per hectare. Herhaal dit 3 a 4 maal. Gebruik enkele weken voor het oogsten Micosat VO12. 1-2 kilo per hectare. De houdbaarheid van de druiven wordt hierdoor verbeterd.
 3. Bij compost geven in de herfst of winter kunt u elk jaar 2 kilo per hectare Micosat Grape gebruiken. Het versnelt de humusvorming en het vrijkomen van mineralen in de bodem. Om de mycorrhizae goed bij de wortel te krijgen, snijdt u de wortels door met een roterend mes. Gelijktijdig kan dan Micosat worden toegediend.

Voor weerbaarheid tegen ziektes op het blad gebruik dan Micosat DP10 tussen de behandelingen door van de Micosat  TAB PLUS. Geef het bij watergeven tot ongeveer 4 kilo per hectare per jaar.

 

Voor meer informatie raadpleeg uw adviseur of kijk op www.micosat.nl

Onze partner

Duport
Contactpersoon: Wilco Eltink
Website: www.duport.nl

logo-micosat

Micosat Nederland importeert sinds 2010 de Micosat mycorrhizae producten vanuit de fabriek CCS in Italië. 

Micosat Nederland

 • Adres

  Energieweg 1C
  2421LM Nieuwkoop

 • E-mail

  info@micosat.nl

 • Telefoon

  06-57824702

Copyright © 2021 Micosat Nederland, All rights reserved.