Wortels en peen

Mycorrhiza is een micro-organisme dat in de bodem samen met schimmels en bacteriën zorgt voor een op maal bodemleven. Micosat bestaat uit een selecte groep mycorrhizae, schimmels en bacteriën afgestemd op het wortelgewas.

 

De mycorrhizae-schimmels groeien, eenmaal in de grond aangebracht, binnen ca. een week uit tot een kolonie. De endomycorrhiza gaat uiteindelijk een symbiose aan met de wortel van de plant. De wortelstructuur wordt aanzienlijk groter waardoor de plant beter voedingsstoffen en kan opnemen zoals magnesium, stikstof, kalium en fosfor. Daarnaast on rekt de plant beter spoorelementen zoals koper, zink en ijzer uit de bodem. Micosat biedt de sterkere en gezondere plant extra weerstand tegen ziekten zoals zwarteplekkenziekte (Alternaria radicin). Dat resulteert uiteindelijk in een gezondere plant met meer opbrengst.

 

Micosat is te verwerken met het zaad. Hiervoor wordt Micosat MO WP ingezet dat samen met hechtpoeder Micosat ST099 verwerkt kan worden in de zaaimachine. In een bak of emmer meng je het zaad met  Micosat MO WP en voeg je per kilo Micosat MO WP, 20 gram hechtpoeder ST099 toe. Een klein beetje water toevoegen of met de plantenspuit het zaad wat vochtig maken en goed door de Micosat mengen.

Micosat MO granulaat is er voor nog meer weerstand tegen ziekten zoals zwarteplekkenziekte (Alternaria radicin).

 

Bij het zaaien van wortelzaad kan met een granulaatstrooier gebruik gemaakt worden van Micosat MO granulaat, gedoseerd aangebracht in de veur waar het zaad komt. Verbruik 5-6 kilo per ha.

 

Micosat MO WP is om in water op te lossen. Verbruik 5-6 kilo per ha. Voor met ziekte besmette grond of aaltjes gebruikt u Micosat LEN WP. Aanvankelijk van de aaltjesdruk 5-15 kilo per ha.

 

Verzorging van het gewas tijdens het groeiseizoen
Met Micosat TAB PLUS WP krijgt het gewas meer weerstand tegen ziekten. Dosering 500 gr/ha per keer. In totaal 6 -8x spuiten tijdens het groeiseizoen, aanvankelijk van weersomstandigheden en de ziektedruk.

logo-micosat

Micosat Nederland importeert sinds 2010 de Micosat mycorrhizae producten vanuit de fabriek CCS in Italië. 

Micosat Nederland

 • Adres

  Energieweg 1C
  2421LM Nieuwkoop

 • E-mail

  info@micosat.nl

 • Telefoon

  06-57824702

Copyright © 2021 Micosat Nederland, All rights reserved.