Meer opbrengst met minder input

Om de opbrengst van uw gewassen te verbeteren, is het essentieel om de gezondheid van de bodem te verbeteren. Onderzoek toont aan dat de hoeveelheid aanwezige microbiologisch biomassa (schimmels en bacteriën) de hoofdindicator is van de gezondheid van uw bodem. Levende grond verbetert de plantenimmuniteit, bouwt grondstructuur op, fixeert nutriënten en verbetert de opslag van water. Een gezonde hoeveelheid aan microben in de grond vergroot de productiviteit en verlaagt de input.

Maar hoe weet je of de bodem gezond is? Met andere woorden: wanneer is er een optimale aanwezigheid van schimmels en bacteriën? Dit kan bepaald worden met de microBIOMETER®.

 

De microBIOMETER® is een snelle, voordelige en on-site test dat een duidelijk, onmiddellijk bruikbaar resultaat geeft. Regelmatige testen zal u de data geven die u nodig heeft om uw bodem optimaal te gebruiken.

 

Voor informatie: www.bodemcoach.be/microbiometer

logo-micosat
Micosat Nederland staat voor een duurzame en biologische teelt. Met een team van onafhankelijke adviseurs helpen wij de land- en tuinbouw het gebruik van chemie te verminderen

Micosat Nederland

 • Adres

  Energieweg 1C
  2421LM Nieuwkoop

 • E-mail

  info@micosat.nl

 • Telefoon

  06-57824702

Copyright © 2022 Micosat Nederland, All rights reserved.